Alles wat je moet weten bij het importeren van een auto

Niets voor niets is het erg populair om een auto uit Duitsland te importeren. Dit vanwege meerdere redenen waarvan wij enkele gaan bespreken in deze blog. Je kunt namelijk fors geld sparen als je een beetje weet wat je doet. Lees dus zeker verder als ook jij bij je volgende auto wilt besparen.

BPM

BPM staat voor ‘Belasting van Personenauto’s en Motorrijwielen’. Deze moet je zelf berekenen en dan aangifte afleveren. Deze berekening kun je echter op meerdere manieren maken. Als je de juiste berekening maakt, kun je hier al fors besparen.

Auto uit Duitsland

Een auto uit Duitsland importeren is goedkoper dan als je er eentje in Nederland koopt. Een reden hiervoor is dat Nederland een van de duurste landen is als het gaat om het kopen van een auto. Ook heeft Duitsland een veel groter aanbod aan auto’s. Door dit groot aanbod is de prijs veel lager. Let er wel op dat je een dealer gebruikt die dicht bij de grens is. Anders zul je veel voor transportatie moeten betalen. Een auto importeren is tegenwoordig helemaal niet meer moeilijk.

Gebruikte auto

Als je een gebruikt auto koopt in het buitenland moet je opletten. Je kunt namelijk ook hier meer besparen als je weet wat je doet. Als je namelijk in Nederland een nieuw auto koopt, moet je het volledig bedrag aan BPM-belasting betalen. Als je een gebruikt auto in Duitsland koopt, kun je op de BPM afschrijven. Je betaalt dus minder.
Als je dit nog niet genoeg informatie vond, kun je op automotiveimport.nl meer over dit thema lezen.