Autoverzekering afsluiten? Lees eerst deze tips!

autoverzekering afsluiten tips

Sta je op het punt om een autoverzekering af te sluiten? Dan is het belangrijk om je vooraf goed in te lezen. Je kunt namelijk kiezen voor verschillende soorten autoverzekeringen bij veel verschillende aanbieders. In dit artikel vertel ik je hoe je kiest voor de juiste verzekering en vertel ik je hoe je, door autoverzekeringen te vergelijken, ervoor zorgt dat je niet te veel premie betaalt. Lees dus vooral verder!

WA, WA Plus of toch All-risk?

Als je een autoverzekering afsluit, heb je doorgaans de keuze uit drie type verzekeringen: WA, WA Plus en de zogeheten All-risk verzekering. Als auto-eigenaar ben je in Nederland verplicht om tenminste een WA-verzekering af te sluiten. De WA-verzekering dekt de schade die door jouw toedoen wordt veroorzaakt aan de tegenpartij. Met een WA Plus-verzekering ben je nét dat beetje extra verzekerd, zoals bij diefstal of bij schade die wordt toegebracht aan accessoires. Als je helemaal geen risico wilt lopen, dan kun je kiezen voor de All-risk verzekering. De All-risk verzekering is de meest uitgebreide variant waarbij doorgaans ook de schade wordt gedekt die door eigen schuld aan je eigen auto is toegebracht.

Als je een autoverzekering afsluit, is het dus verstandig om stil te zijn bij het type verzekering waarbij je je het prettigst voelt. Ook is het bij het afsluiten van een autoverzekering belangrijk om uit te gaan van het bouwjaar van de auto. Over het algemeen wordt vaak rekening gehouden met de volgende maatstaf:

– All-risk: 0 – 5 jaar oud
– WA Plus: 6 – 10 jaar oud
– WA: >10 jaar oud

Zo betaal je nooit teveel voor je autoverzekering

Als je eenmaal de keuze hebt gemaakt tussen WA, WA Plus en All-risk is het tijd om het aanbod van de verschillende aanbieders te vergelijken. Op het internet zijn verschillende handige vergelijkingstools te vinden. Zorg er bij het onderling vergelijken van verzekeringen altijd voor dat je kiest voor een onafhankelijke vergelijker, zoals VergelijkDirect.com. Op deze manier zorg je ervoor dat het advies zo eerlijk en transparant mogelijk is. Zo maak je zonder twijfel de keuze die het beste is voor je auto én je portemonnee!