Car transport, wat is dat?

RosaTransportLogo

Het woord car transport heb je vast nog nooit van gehoord maar het is letterlijk vertaald auto’s vervoeren. Omdat er bijna geen auto’s in Nederland wordt gemaakt moeten de auto’s altijd vervoerd worden vanuit andere landen. Dit is een grote business die 24/7 aan de gang is. Ze praten hier dan over veel geld en veel logistiek. Car transport is een grote markt in de wereld. Er worden overal in de wereld auto’s vervoert naar Nederland. In Nederland worden de auto’s dan ook verkocht.

car transport

Autohandel in de wereld

Zoals je zelf hebt opgemerkt zijn er veel autohandelaren in Nederland. Bijna in elke stad of dorp zit er wel een autohandelaar. Elke handelaar heeft verschillende merken auto’s die in het buitenland gemaakt zijn. Heel veel automerken worden door onze buren Duitsland gemaakt of in in Azië. Na het maken van een auto uit een van deze landen worden ze eerst gecontroleerd of alles wel veilig is en daarna worden de auto’s vervoerd naar allerlei landen om daar verkocht te worden. 

Elke autodealer heeft wel een merk die zij alleen verkopen. Een van deze merken kan bijvoorbeeld van BMW zijn. Zij krijgen dan alle nieuwe BMW’s. het vervoeren van zulke auto’s word dan car transport genoemd. Het vervoeren van auto’s kan ook heel wat anders zijn. Een auto kan ook vervoert worden omdat die verkeerd is geparkeerd en daarom weg wordt geslepen. Dit is ook een voorbeeld van car transport. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *