Audi

De 3 populairste automerken van Nederland

Auto’s zijn sinds de jaren 50 niet meer uit het straatbeeld verdwenen. Sterker nog wegen raken overvol en werkende oplossingen voor het fileprobleem hebben we nog steeds niet. Nieuwe auto’s worden energiezuiniger en efficiënter. Maar hoe zit het met de merkbeleving van de Nederlanders? Welke merken domineren de Nederlandse snelwegen en autowegen? En waarom juist deze automerken? Feitjes die je nog niet wist over de bekendste automerken, lees je hier! Bekijk de website van Bert Wieten, een autobedrijf in Zwolle. De cijfers die hieronder vermeld worden zijn uit 2018.

Volkswagen het populairst

Met 52.738 nieuwe inschrijvingen is de Volkswagen het populairste automerk. Volkswagen slaagt ook wereldwijd, want de Volkswagen Kever en de Volkswagen Golf staan in de top 5 van de meest verkochte auto’s wereldwijd. Waarom is het Duits merk Volkswagen zo extreem populair in ons land en domineert het internationaal ook? Volkswagens hebben over het algemeen een comfortabel interieur, groot kijkoppervlak, stille motoren, zijn veilig en hebben veel vermogen. Een auto die je niet veel ziet rondrijden in Nederland is de Volkswagen Brasilia. De gelukkige eigenaar van deze auto is ook de enige.

Renault een goede tweede

Renault is een Frans automerk. Renault wordt ook wel eens ‘La Régie’ genoemd. De eerste auto werd in 1898 gemaakt. Veel mensen kopen de Renault vanwege het mooie design. Renaults hebben mooie contouren en ogen stoer en modern. Renaults zijn over het algemeen hele ruime auto’s. Zo bevat de Renault Captur 536 liter aan bagageruimte. Je kunt dus gemakkelijk met het gezin op vakantie met deze auto. Renaults hebben vaak een fraai interieur. Je kunt zelfs een extra kleur toevoegen aan het interieur als je dat wilt. Er werden 50.213 nieuwe Renaults in Nederland ingeschreven.

Peugeot complementeert het podium

Peugeot staat voor motion en emotion. Het Franse automerk is zeer populair op de Nederlandse wegen. Er werden maar liefst 42.632 nieuwe auto’s ingeschreven in Nederland. Peugeot rijders houden van het sportieve design van peugeot. De designers van peugeot hebben hun eigen karakter en design nooit de rug toe gekeerd. De auto’s van peugeot blijven stijlvol en van goede kwaliteit. Niet voor niets van de president auto van Sarkozi een peugeot 607.