motor verzekeren

De best verkopende motormerken van vorig jaar

In deze blog gaan wij kijken naar de best verkochte motor merken van vorig jaar. Hebben ze ondanks de corona crisis toch nog goede cijfers kunnen draaien? En wat waren de meest succesvolle modellen van deze merken? Na het lezen van deze blog weet je weer wat meer over de motorwereld. 

Yamaha

Yamaha is de nieuwe nummer 1, in 2019 was dit nog BMW. Yamaha wist 299 motoren meer te verkopen opzichte van 2019. Met 2490 motoren over het hele jaar heeft Yamaha dus een goed jaar gedraaid ondanks de corona crisis. De best verkochte Yamaha modellen zijn de MT-07 en de MT-09, deze werden samen 840 keer verkocht. De MT-07 was tevens de best verkochte naked motor van Nederland. De omzet van Yamaha was waarschijnlijk nog hoger geweest als de MT-09 en Tenere 700 niet al in de zomer waren uitverkocht.

BMW

Elke motor kenner kan waarschijnlijk de best verkochte BMW motor benoemen. Dit is natuurlijk de BMW R1250GS. Met meer dan 900 verkochte modellen is dit met afstand de best verkochte motor van 2020. Toch is BMW ingehaald door Yamaha. Dit komt door de mindere verkoop van de overige modellen. De 900 serie deed het nog prima maar de F900R en F900XR vielen tegen. 

Kawasaki

Kawasaki sluit de top 3 af met 2205 verkochte modellen. Dit zijn er 284 meer dan vorig jaar, ondanks corona heeft dus ook Kawasaki een omzetstijging kunnen realiseren. De Z650 en de Z900 zijn de best verkopende modellen van Kawasaki. Bij elkaar opgeteld werden deze modellen maarliefst 815 keer verkocht.
Bij het kopen van een motor komt natuurlijk meer kijken. Zo heb je ook een goede (en het liefst betaalbare) motorverzekering nodig. Op zoek naar de goedkoopste motorverzekering? Neem eens een kijkje bij Direct Motor Verzekeren. Hier kun je o.a. terecht voor een wa motorverzekering.

Geef een reactie