De technologische oplossingen die elk logistiek bedrijf moet kennen

In de wereld van de technologische oplossingen zijn er verschillende nieuwigheden die reeds in gebruik zijn of die worden bestudeerd om in praktijk te worden gebracht. Het idee is de mogelijkheden van de toekomst te heroverwegen, altijd rekening houdend met de kosten van de tenuitvoerlegging van het heden.

Daaronder zijn predictive analytics, systemen die transport & logistiek processen efficiënter maken in vrachtbeheer, traceerbaarheid op basis van blockchain, chauffeurloze vrachtwagens en zelfs de komst van hyperloops, die futuristische trein die snelheden belooft die nog nooit eerder zijn gezien.

De toepassing van technologische oplossingen is grotendeels toe te schrijven aan de groei van de elektronische handel, die meer efficiëntie vereist op het gebied van vervoer, behandeling, controle en opslag.

Kunstmatige Intelligentie

Voorspellende analyses, bijvoorbeeld, maken gebruik van machinaal leren en kunstmatige intelligentie. Het concept is erop gericht transport & logistiek bedrijven te helpen gegevens te begrijpen en ook aanbevelingen te geven over hoe te reageren op potentiële mislukkingen of kansen. Het analyseren en verwerken van gegevens om ze om te zetten in informatie en kennis is een van de grootste uitdagingen van vandaag – maar de taak kan als gemakkelijk worden beschouwd als het gaat om machine learning.

Deze technologische oplossingen zoeken naar patronen en clusters van activiteiten om te classificeren wat een kans of een verlies is, en denken daarbij ook aan vraag en aanbod. Machine learning kan kijken naar trends in sociale media, activiteit op e-commerce sites, gegevens van verkooppunten en zelfs informatie over het weer verzamelen.

Optimalisatie van de capaciteit

Moderne transport & logistiek bedrijven hebben software nodig die de mogelijkheden maximaal optimaliseert. Het gebruik van een transportmanagementsysteem is zo’n technologische oplossing waarmee u uw vrachtafhandeling efficiënter kunt beheren.

Dergelijke hulpmiddelen maken verbinding met vrachtbedrijven of uitbestede truckers, en geven, in een schema dat lijkt op een marktplaats, de mogelijkheid om de meest geschikte dienst te kiezen. De modernste versies helpen ook bij de planning.

Blockchain toegepast op de toeleveringsketen

Een van de meest actuele technologische oplossingen die snel kan worden toegepast, is blockchain. Deze vorm van gedistribueerde boekhouding is succesvol geworden en vormt de basis van cryptocurrencies. In de logistiek zou het nuttig zijn voor het traceren, aangezien het transacties tussen vele partners op een veilige en gemakkelijke manier kan opslaan, zodat u precies weet waar elke grondstof zich bevindt.

Een van de toepassingen van blockchain zou zijn het traceren van voedsel, artikelen met een hoge waarde of artikelen die het risico lopen te worden nagemaakt. De uitdaging bestaat er nu in technologieën zoals barcoding te vervangen en bestaande software aan te passen. Een andere kwestie is het bereiken van een consensus over het soort gegevens dat zal worden gedeeld, en het oplossen van de vraag wie zal betalen voor de opslag van de informatie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *