eerste auto tips

Dingen die je moet doen bij je eerste auto

Het kopen van je eerste auto kan een overweldigende ervaring zijn. Het voelt aan als een echte mijlpaal, of misschien wel als een teken dat je ouder wordt. Toch is het verstandig om een stapje achteruit te doen en nuchter te kijken welke dingen je moet doen met je eerste auto. Eerste tip van ons: vergeet de autoverzekering niet! Weet je niet zeker wat voor verzekering bij jou en je auto past? Vraag advies over verzekeringen bij Veldhuis Advies. Ga in ieder geval niet de weg op voor je auto goed verzekerd is; dan riskeer je een boete.

Leer de basis van sleutelen aan je auto

Over het algemeen zijn mensen het er wel over eens dat de tijd van alles zelf aan je auto kunnen maken, wel voorbij is. Het is niet meer de normale gang van zaken om je auto zelf op de brug te zetten in de garage, helemaal uit elkaar te halen, alle problemen op te lossen om vervolgens weer zelf in elkaar te zetten. De auto’s van tegenwoordig zijn een stuk ingewikkelder. Alles bevat nu gevoelige computertechnologie en andere onderdelen waar je niet aan kan of wilt sleutelen.

Dat maakt het niet onnodig om jezelf toch wat basisvaardigheden aan te leren. Simpele dingen zoals het oliepeil controleren, de bandenspanning checken en banden oppompen moet je zelf kunnen. Ben je een beetje handig, dan kom je met wat instructies van het internet een heel eind! Zelf simpele dingen kunnen oplossen gaat je heel wat ritjes naar de garage besparen.

Ga zo veel mogelijk rijden

Wanneer je je eerste auto krijgt, heb je waarschijnlijk nog niet zo veel rijervaring. Grote kans dat je een paar weken geleden bent geslaagd voor je rijexamen. Ga zodra je je auto hebt zo veel mogelijk rijden om rijervaring op te doen. Dit is nodig om het rijden niet te verleren en weggevoel op te bouwen – vooral als je later langere routes gaat rijden ga je hier profijt van hebben.

Natuurlijk is alle begin spannend, maar als je lang geen auto rijdt na het halen van je rijbewijs, wordt het alleen maar spannender om weer in de auto te stappen. Daarnaast is het ook goed voor de veiligheid van je medeweggebruikers om het rijden niet te verleren. En vergeet je gordel niet!