dingen die je leert van je eerste auto

Drie dingen die je leert van je eerste auto

Je eerste auto aanschaffen is spannend. Je denkt eraan om een auto kopen, of bent nog bezig met auto lease opties te vergelijken. Of kopen of leasen wat voor jou is, kies jij natuurlijk helemaal zelf. Maar wat wij je met zekerheid kunnen vertellen, is dat er ook een hoop dingen zijn die je gaat leren van je eerste auto. Lees hieronder wat een ervaringsdeskundige allemaal heeft geleerd van zijn auto. Je kan altijd leren van de ervaringen van anderen!

1. Je krijgt een relatie met je auto

Sommige mensen plaatsen op elk social media netwerk foto’s met hun auto, sommige mensen staan met hun auto op hun profielfoto, je hebt mensen die hun auto als profielfoto hebben, en je hebt mensen die hun auto helemaal niet op social media zetten. Of je het nu openbaar laat zien of niet; je zult een relatie ontwikkelen met je auto. Je zult merken dat je tegen de auto gaat praten. Niet? Wacht maar tot je jezelf betrapt op dat je zegt: ‘Start nu alsjeblieft! Morgen krijg je nieuwe olie, beloofd!’.

2. Niet iedereen laat briefjes achter

Of zeg maar gerust: bijna niemand laat een briefje achter. Voordat je een auto had, geloofde je waarschijnlijk dat als iemand een auto per ongeluk raakt terwijl die geparkeerd staat, die een briefje achterlaat om de gedane schade te dekken. De realiteit: geen briefjes met verzekeringsgegevens of zelfs maar een ‘sorry’. Het zal je helaas meerdere keren overkomen dat je een onbekende beschadiging aantreft op je auto terwijl die netjes geparkeerd stond. Mensen rijden gewoon weg. Het resultaat: je kan zomaar een grote deuk in de auto hebben zitten zonder verklaring. Budgetteer dat ook in als je een auto neemt.

3. Auto’s zijn niet altijd logisch

Het kan je zomaar overkomen dat je auto er mee ophoudt terwijl je voor het stoplicht staat. Je sleept je auto naar de garage, de monteur checkt je auto, je auto doet het weer, maar de monteur heeft geen idee waar het aan lag. Dat gebeurt nog een keer bij een ander stoplicht, en een andere garage. Het enige wat je kan worden verteld is dat je de volgende keer maar weer terug moet komen mocht het weer gebeuren. Onthoudt dat auto’s niet altijd logische dingen zijn. Dus wees aardig voor je nieuwe blikken maatje.