Een tweedehands motor kopen

motor kopen

Een (tweedehands) motor kopen! Een spannende, maar vooral leuke aangelegenheid. Met het kopen van een nieuwe motor is over het algemeen niets mis. En mocht er iets mis zijn, zal dat onder fabrieksgarantie worden hersteld of vervangen. Bij een tweedehands motor is de kans op een miskoop een stuk groter als je niet goed oplet. 

Heb je interesse in een motor? Probeer dan altijd iemand mee te nemen met (meer) kennis van motoren. Neem bij interesse ook nooit direct de beslissing, maar denk er even rustig over na. Waar moet je op letten? Wij geven je een aantal tips:

Kentekengegevens

Bekijk altijd de kentekenpapieren en check of het framenummer overeenkomt. Het is belangrijk dat de documenten kloppen en dat de motor niet als gestolen opgegeven staat.

Algemene staat (het uiterlijk)

Bij het bezichtigen van een tweedehands motor kijk je natuurlijk direct naar de algehele staat van de motor. Stel je bij het bezichtigen van de motor altijd de volgende vragen af: Hoe is de motor onderhouden? Komt de kilometerstand overeen met de staat van de motor? Zie je veel roest? Hoe ziet de zadel eruit? 

Check ook of er schaafplekken aanwezig zijn op spiegels, handvatten, voetsteunen en knipperlichten. Het blijft natuurlijk wel een tweedehands, dus schaafplekken of kleine beschadigingen blijf je houden. Het gaat erom wat jij de motor waard vindt en wat je budget is.

Remmen

Let bij de remmen altijd even op de hendel; deze mag je niet tot het stuur kunnen aantrekken. Ook is het goed om te checken op scheurtjes in de leidingen. De remblokken zijn ook een goede indicatie. Let bij de remblokken goed op de dikte van de remschijf, of ze krom staan of scheurtjes bevatten.

Motorblok en uitlaat

Start de motor. Hoe gaat dit? Kost het moeite om te starten, of is het starten en lopen. Luister goed hoe de motor klinkt. Maakt de motor geen vreemde geluiden? Bekijk ook de kleur van de uitlaatgassen. Dit zegt vaak veel over de staat. Inspecteer de uitlaat uitvoerig. Zitten er geen gaatjes in? Zit er niets los? 

Maak een proefrit!

Zoals al eerder aangegeven; ga niet over één nacht ijs. Ben je nog steeds onder de indruk van de motor? Maak dan een proefrit. Tijdens de proefrit ben je over het algemeen alleen en kan je alles nog eens goed testen. Probeer meerdere wegsoorten en test hoe de motor reageert op jouw handelingen.  

Met bovenstaande tips kun je al heel wat uitsluiten. Wil je graag een tweedehands motor kopen? Gebben Motoren heeft een uitgebreid assortiment tweedehands motoren. Wat denk je bijvoorbeeld van een stoere motor? Of ben je juist op zoek naar een klassieke motor? Tweedehands motoren zijn er in heel veel verschillende uitvoeringen. Je vindt ze allemaal bij Gebben Motoren!

Tweedehands motor kopen?

Gebben Motoren heeft jarenlange ervaring in het verkopen van tweedehands motoren. Interesse? Bekijk ons aanbod eenvoudig online of breng een bezoek aan onze showroom. Wij zijn gevestigd aan de Industrieweg 25 in Meppel. Neem voor meer informatie gerust contact met ons op via +31 (0) 522 – 443 820.