Het autoverleden opvragen

Het autoverleden is natuurlijk iets dat je niet direct ziet of te weten kunt komen, als je ergens een mooie tweedehands auto wilt kopen. Natuurlijk ga je er van uit dat de tweedehands auto die je wordt aangeboden, en waaraan je denkt hem te kopen, dat daar geen rare dingen mee gebeurt zijn in het verleden, maar wellicht is het toch veel beter om dit goed na te kijken. Want je kunt het nooit met zekerheid weten of alles goed is, tenzij je het autoverleden gaat of laat bekijken.

Dat kan natuurlijk aan de ene kant door gewoon een simpele kentekencheck te doen, waarmee je toch al aardig wat gegevens te weten kunt komen, en dat zonder dat je daarvoor hoeft te betalen. Want de normale kentekencheck is altijd gratis.

Wat het verleden van de betreffende auto betreft, zijn er echte nog meer mogelijkheden, waarvan het schadeverleden, de kilometerstandcheck, en het aantal eigenaren toch wel de belangrijkste zijn.

Het autoverleden checken

Deze drie dingen kan je ook opvragen van een auto, al moet je daar wel een kleinigheid voor betalen.

De kilometerstandcheck, is belangrijk om te weten te komen dat er niet met de kilometerteller is gamnipuleerd. Dat is erg makkelijk te doen, door de teller terug te draaien.

Daarbij lijkt dan de tweedehands auto veel gunstiger, omdat het lijkt alsof er niet zo veel kilometers mee gereden is.

Doordat bij iedere beurt en APK, de kilometerstand is geregistreerd, kan bekeken worden of er sprake is van een manipulatie, in welk geval je natuurlijk de auto niet wilt kopen.

Bij het aantal eigenaren kan je zien of er misschien iets mis is met het voertuig. Als er veel eigenaren zijn geweest, dan is er blijkbaar iets mis, omdat iedereen de auto zo weer van de hand doet.

Het belangrijkste is natuurlijk het schadeverleden, waarbij je precies kunt bekijken welke schades er zijn geweest, en welke onderdelen er vervangen c.q. gerepareerd zijn.

Zo kan je ook te weten komen of er grote schades zijn geweest, wat natuurlijk ook weer negatief kan uitwerken op jouw wens om die auto te kopen.

Het autoverleden kan je dus veel vertellen over de kwaliteit van het betreffende voertuig.