Het belang van een autorijschool verzekering

Lesauto’s worden intensief gebruikt. Vanaf ‘s ochtends vroeg tot zeker het eind van de middag worden de auto’s gebruikt. De bestuurders van de lesauto hebben logischerwijs nog geen rijbewijs. Dus ook al let de instructeur goed op, de kans op schade is in een lesauto altijd aanwezig. Daarom gaan we het in dit artikelen hebben over een goede autorijschool verzekering. Lees snel verder!

Welke dekking is verstandig voor een rijschool?

Elke auto in Nederland is minimaal WA verzekerd. Dat is een verplichting vanuit de wet. Maar voor een autorijschool verzekering kan het verstandig om een iets uitgebreidere verzekering te nemen. Aangezien een ongeluk in een lesauto in een iets groter hoekje zit dan normaal, doe je er verstandig aan om een WA+ verzekering te nemen. Als je echt helemaal zeker wilt zijn van je zaak en je nergens meer druk over willen maken, neem dan een allrisk verzekering. Zeker als je les geeft in vrij nieuwe auto’s is dat aan te raden. Anders loopt de schade toch al gauw flink in de papieren. En dat is nou juist niet de bedoeling van een autorijschool verzekering.

Belangrijke aandachtspunten bij de verzekering.

Nog een paar punten om over na te denken bij de verzekering zijn een aantal van de volgende zaken: overweeg een schadeverzekering voor de inzittenden af te sluiten. Een zogenaamde SVI. Mocht het tot een ongeluk komen, ben je in ieder geval verzekerd voor alle medische kosten. Mocht je helemaal tot in het extreme willen verzekeren, kan je zelfs een ongevallenverzekering inzittenden afsluiten. Een OVI. Belangrijk bij zojuist genoemde verzekeringen is dat er niet naar de schuldvraag gekeken wordt. Het maakt niet uit of je rijschoolhouder verantwoordelijk bent voor het eventuele ongeluk, of de partij met wie je aanraking bent gekomen. De verzekeraar keert in alle gevallen een bedrag uit. En dat is wel zo’n fijn gevoel als je de hele dag in de auto zit.