Is het verplicht om motorkleding te dragen?

motor rijden

In de vraag van vandaag gaan we in op het belang van motorkleding. Is het eigenlijk verplicht om motorkleding te dragen? Kun je een boete krijgen als je zonder passende motorkleding plaats neemt op de motor? En wat zijn eigenlijk de voordelen van het dragen van motorkleding? 

Ben je op zoek naar motorkleding of ben je misschien op zoek naar het kopen van een motor zelf? Breng dan eens een bezoek aan Gebben Motoren. Gebben Motoren is gevestigd in Rogat en voorziet motorliefhebbers van een prachtige Yamaha motor en bijpassende motorkleding. 

Is het verplicht om motorkleding te dragen?

Nee, het is niet verplicht om motorkleding te dragen. Wel is het in Nederland verplicht om een motorhelm te dragen. Wanneer je geen motorhelm draagt op de motor, kun je beboet worden. De boete voor het niet dragen van een motorhelm in Nederland is als volgt: 

“Geen goedgekeurde en goed passende/deugdelijk bevestigde helm dragen als bestuurder, passagier motorfiets dan wel driewielig motorvoertuig: € 150,-.”

Waarom motorkleding dragen?

Motorkleding beschermt je in het geval van een val met de motor. Bij een val, schuif je als bestuurder vaak nog enkele meters door over het asfalt. Door gepaste motorkleding te dragen, voorkom je dat delen van je huid wegschroeien. 

Daarnaast beschikt motorkleding over reflecterende delen. Hierdoor val je meer op in het verkeer. We raden je daarom altijd aan om motorkleding te dragen, ook als je maar een klein stukje motor gaat rijden. 

Wat is nog meer het voordeel van motorkleding?

Motorkleding beschermt je tegen de kou. Goede motorkleding zorgt ervoor dat je de wind niet goed voelt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *