straalbedrijf

Je oldtimer laten restaureren

Je hebt een mooie oldtimer op de kop getikt. Er schort wel het een en ander aan. Dan is het aan te raden om je oldtimer te laten restaureren bij een expert. Een expert op het gebied van oldtimers, onderdelen, metaal en hout is straalbedrijf Plak. Als je na het lezen van deze blog je oldtimer wilt laten stralen dan moet je bij Straalbedrijf Plak zijn. In deze blog gaan we het hebben over wat je kan laten restaureren aan je oldtimer. Hoe mooi zou het zijn als je straks weer met een puntgave oldtimer de weg op kan?

Je oldtimer (laten) stralen

Het is belangrijk om je oldtimer vetvrij te maken. Olie en vet zorgt ervoor dat straalgrit blijft plakken. Ook is het belangrijk om de oldtimer vrij van coatings te maken. Als je je auto laat stralen moet je ervoor zorgen dat je auto vrij is van aanhangende onderdelen zoals glas, dashboard onderdelen en aanhangende onderdelen. Een straalbedrijf blaast onder hoge druk kleine korrels op het stuk staal. Roest wordt hierdoor compleet verwijderd. Nadien kun je middels een behandeling ervoor zorgen dat het staal er weer als nieuw uitziet.

Je oldtimer (laten) stofferen

Het kan zijn dat je oldtimer interieur toe is aan vervanging. Het is beter om dit aan een specialist over te laten. Zij kunnen precies inschatten wat toe is aan vervanging. Soms is het zitgedeelte ingezakt en moet dat dus vervangen worden. Met nieuwe bekleding kun je je oldtimer nieuw leven inblazen en aantrekkelijker maken voor als je het ooit weer in de verkoop wilt zetten. Kijk met de specialist welke bekleding het beste past. Je hoeft natuurlijk niet een kopie te plaatsen van de oude kleding. Je kan ervoor kiezen om te gaan voor prachtige leren bekleding in plaats van stoffen bekleding.

Nieuwe motor erin

Als je een oldtimer koopt is de kans groot dat de motor al aardig wat kilometers heeft gelopen. Het is dan misschien beter om de motor te vervangen voor een nieuwe. Met een nieuwe motor kun je weer heel veel veilige kilometers maken. Als je bovenstaande restauraties doorvoert, dan kan je nog jarenlang plezier hebben met je oldtimer.