Nieuwe auto importeren? Lees onze tips!

Als je een nieuwe auto wilt kopen kun je verschillende dingen doen. Je kunt natuurlijk naar een willekeurige dealer gaan en een model uit de showroom aanwijzen. Dit is alleen heel erg kostbaar. Daarom loont het wellicht om voor een occasion te gaan of bij een particulier te kopen. Maar als je nog betere prijzen wilt kun je misschien wel het beste gaan voor het importeren van je nieuwe bolide. Importeren uit Duitsland is vaak namelijk heel erg goedkoop. Er is daar een groot aanbod aan jong gebruikte auto’s en hier kun je als Nederlander je voordeel mee doen!

De kosten

Het klinkt natuurlijk allemaal heel mooi, maar er zitten wel wat haken en ogen aan. Als je gaat importeren zal je bijvoorbeeld te maken gaan krijgen met extra kosten. Zo moet bijvoorbeeld BPM betalen. Deze BPM berekenen kun je gemakkelijk doen, maar je moet er wel rekening mee houden. Daarnaast bestaan er vaak ook nog extra kosten voor het invoeren van de auto naar Nederland en de keuring door de RDW. Hou dit dus in je achterhoofd en maak het liefst alvast een kostenplaatje voordat je gaat importeren.

Het importeren zelf

Het importeren van de auto maakt het hele verhaal natuurlijk iets lastiger dan wanneer je de auto in eigen land zou kopen. Je krijgt namelijk pas een Nederlands kenteken als de auto in Nederland door de RDW is gekeurd. Als je de auto zelf terug wilt rijden naar Nederland zal je een tijdelijk kenteken moeten aanvragen. Vind je dit allemaal erg veel gedoe om zelf te doen dan kun je gebruik maken van diensten die dit werk uit handen nemen. Je betaald dan misschien wel iets meer, maar je weet zeker dat er geen fouten gemaakt zullen worden!