Occasion of toch een nieuwe auto?

Je wilt graag een auto kopen en nu vraag je je af of je beter kunt zoeken naar een occasion in Huissen of toch beter kunt gaan voor een nieuwe auto. Wij vertellen je in dit artikel over de voor- en nadelen van beide soorten.

Occasion

Een occasion is vaak een stuk voordeliger dan een nieuwe auto. Dit is ook de reden waarom veel mensen kiezen voor een occasion in Huissen. Zodra een auto een eerste eigenaar heeft, stijgt de waarde al een stuk en ben je al heel wat goedkoper uit. Het kan dus best zo zijn dat je nog een vrijwel nieuwe auto bij een particulier of bij een bedrijf vindt voor een veel lagere prijs dan de nieuwe variant.

Maar een occasion kopen is niet alleen aan te raden omdat het voordeliger er is; je helpt hier ook het milieu een handje mee! Doordat je een occasion koopt, hoeft er geen nieuwe auto gemaakt te worden voor jou. Dit betekent minder verbruik van grondstoffen en energie. Daarbij recycle je de occasion, waardoor deze auto niet op de schroothoop belandt.

Nieuwe auto

Het voordeel van een nieuwe auto is dat je weet dat hier nog niks mee gebeurd is. De auto komt vanuit de fabriek en er kan dus eigenlijk niets mis mee zijn. Is er toch iets niet helemaal goed? Dan kun je sowieso altijd terug voor garantie en wordt dit voor je gerepareerd.

Ook voelt een nieuwe auto helemaal nieuw aan, waardoor het sneller voelt als jouw auto. De geur van het nieuwe leer en het dashboard de eerste maanden vinden veel mensen heerlijk. Aangezien je nieuwe auto waarschijnlijk de nieuwste variant is – of in ieder geval een van de nieuwere varianten – is het ook nog een voorzien van de nieuwste technologieën.