Privé een auto leasen, hoe werkt het?

Private lease, je hebt er vast wel een keer iets over gehoord. Privé een auto leasen wordt steeds meer de norm in Nederland. Maar hoe werkt dat nu precies, een auto privé leasen?

Ben je zelf eigenaar van de auto?

Wanneer je een auto privé gaat leasen blijft de leasemaatschappij de eigenaar van de auto. Je huurt dus als het ware de auto voor een bepaalde periode van de leasemaatschappij. Voor een vast bedrag per maand mag jij rijden in deze auto waar alles is inbegrepen. Hierdoor weet je iedere maand precies waar je aan toe bent voor de periode dat je jouw leasecontract afsluit. De meest voorkomende looptijden voor het afsluiten van een private leasecontract zijn 12, 24, 36, 48 en 60 maanden.

Is echt alles inbegrepen in het vaste maandbedrag?

Het maandbedrag dat je van te voren hebt afgesproken met de leasemaatschappij is de gehele looptijd iedere maand hetzelfde. De afschrijving, wegenbelasting, allrisk verzekering, reparatiekosten, APK, onderhoudskosten, schadeherstel, pechhulp en vervangend vervoer zijn inbegrepen in dit maandbedrag.

Rijd je meer kilometers dan is vastgelegd in jouw private leasecontract? Dan betaal je een kleine vergoeding voor elke extra gereden kilometer. Rijd je schade? Dan hoef je alleen je eigen risico te betalen. Het eigen risico kun je echter bij de meeste leasemaatschappijen afkopen, waardoor je helemaal niet meer voor onverwachte kosten zal komen te staan. Verkeersboetes en brandstofkosten zijn natuurlijk ook voor eigen rekening!

Hoe vind ik de beste private lease aanbieding?

Je bent eruit en wilt een auto privé gaan leasen. Nu rest de vraag nog “ bij welke leasemaatschappij je dit gaat doen?” Door de enorme populariteit van private lease zijn er heel veel leasemaatschappijen die deze vorm van lease aanbieden. Vergelijkingswebsite Mijnprivatelease.com helpt jou in het vinden van de beste private lease aanbieding. Op deze website worden alleen leasemaatschappijen vergeleken die beschikken over het Keurmerk Private lease. Hierdoor ben je altijd verzekerd van een private leasecontract met eerlijke voorwaarden.