Van hot naar her

Iedereen maakt het wel eens mee dat hij of zij  moet sjouwen met spullen. Het kan zijn voor een verhuizing, het opruimen van je huis of een van de andere honderd redenen. Men zal het niet snel meemaken, maar het kan ook zeker voorkomen dat er bepaalde spullen geïmporteerd of geëxporteerd moet worden. Ritra Cargo regelt uw import, export en cross trade. Zij kunnen dit doen over zee, door de lucht of over het land. Hierbij wordt er nauwkeurig samen gewerkt met hun netwerk van agenten en expediteurs. Zo hebben ze bijna in elk continent wel een expediteur staan.

Misschien is het handig om te weten wat een expediteur precies doet. Een expediteur is namelijk wat anders dan een transporteur. Een transporteur is namelijk puur en alleen verantwoordelijk voor het vervoer van goederen. Expediteurs zijn bemiddelaars. Zij zorgen ervoor dat jouw goederen op de snelste en de meest efficiënte manier worden vervoerd. Een expediteur heeft namelijk meer verantwoordelijkheden. Zo onderhandelt diegene over de prijs, stelt contracten op, verzorgt de vracht, het manifest en de afrekening. Daarbij staat diegene ook borg voor vrachtpenningen en invoerrechten, verzekert de goederen, geeft advies, organiseert het vervoer van deur tot deur en kan voor opslag zorgen.

Dat waren eigenlijk wel de standaard werkzaamheden waar een expediteur meebezig is. Zo kan een expediteur Rotterdam bijvoorbeeld ook meerdere werkzaamheden verrichten. Hij kan de administratie doen. Daarnaast kan hij vergunningen aanvragen en douaneformaliteiten verzorgen. Een expediteur is namelijk bekend met de douaneregelingen en kan daarom alle procedures veel sneller afhandelen dan ieder ander. Wat ook handig is en wat in je voordeel kan werken is dat een expediteur meerdere kleine zendingen bij elkaar doet als één zending. Dit wordt ook wel groupage genoemd. Het werkt namelijk in je voordeel, omdat dit vele malen goedkoper is. Informatie nodig? Kijk dan op de website van Ritra Cargo.