Voordelen van het bezitten van een scootmobiel

Als u op zoek bent naar hulp om u te verplaatsen zonder vermoeid te raken of pijn te hebben, lees dan verder om te ontdekken of een scootmobiel iets voor u is. Een scootmobiel kan u hernieuwde onafhankelijkheid geven wanneer lopen een probleem is geworden. Naast de mogelijkheid om dagelijkse boodschappen zonder hulp te doen, biedt een scootmobiel ook veel sociale en mentale gezondheidsvoordelen.

Als u op zoek bent naar hulp om rond te komen en tegelijkertijd vermoeidheid of pijn te vermijden, lees dan verder om te ontdekken of een scootmobiel iets voor u is.

Gebruiksgemak

Naarmate het ontwerp van scootmobielen is verbeterd, zijn ze veel comfortabeler in gebruik en veel gemakkelijker te bedienen geworden.

De dissel (stuur) kan worden gemanoeuvreerd, zelfs door mensen met beperkte kracht in het bovenlichaam, terwijl de basisbediening het gemakkelijk maakt om te leren hoe te bedienen. U moet er nog steeds op kunnen vertrouwen dat u kunt sturen en stoppen, vooral in het geval van iets onverwachts. Maar de meeste mensen hebben het snel onder de knie en zijn op weg.

Toegestaan in het openbaar vervoer

Een groot voordeel van een scootmobiel is dat hij mee kan in het openbaar vervoer en andere toegankelijke voertuigen, zoals taxi’s. Hierdoor kunt u verder reizen, terwijl u toch uw scootmobiel mee kunt nemen. Na het aanschaffen van een scootmobiel, zult u merken dat uitstapjes aangenamer worden, omdat u minder vermoeidheid en pijn ervaart die kunnen komen van het moeten lopen, zelfs over korte afstanden.

Leestip: https://www.fastfuriousscooters.nl/blog/aankooptips-voor-een-scootmobiel 

U kunt uw scootmobiel zelfs meenemen op vakantie. De meeste luchtvaartmaatschappijen staan toe dat u uw scootmobiel incheckt als extra grote bagage, zodat u kunt reizen en die vakanties kunt nemen.

Maak dagelijkse activiteiten makkelijker

Een verminderde mobiliteit, hetzij door leeftijd of ziekte, kan dagelijkse activiteiten veel moeilijker maken. Of u moet er helemaal van afzien, of u moet hulp van anderen inroepen om dingen te doen zoals boodschappen doen, naar afspraken gaan, of gewoon afspreken met vrienden.

Met een scootmobiel kunt u deze activiteiten zelf uitvoeren, zonder hulp. Plotseling bent u in staat om u thuis te verplaatsen, naar de winkels en terug te gaan, en zelfs naar afspraken te gaan, zonder al het gedoe.

Hoewel scootmobielen mensen die moeite hebben met lopen in staat stellen zich te verplaatsen, is het belangrijk op te merken dat ze lichaamsbeweging niet volledig mogen vervangen. Uw ergotherapeut of huisarts kan u advies geven over andere dingen die u kunt doen om actief te blijven.

Geen rijbewijs of registratie

Scootmobielen zijn beperkt tot slechts 10 km/u en mogen alleen in voetgangersgebieden worden gebruikt. Als zodanig worden ze niet geclassificeerd als voertuigen en hoeven ze niet geregistreerd te worden.

Je hebt ook geen vergunning nodig om ze te besturen. Het is echter wel belangrijk dat u lichamelijk in staat bent om uw scootmobiel veilig te bedienen, dus het is de moeite waard om met uw ergotherapeut of huisarts te bespreken welke vaardigheden u nodig hebt om er veilig mee te rijden.

Gemakkelijk mee te nemen in het openbaar

Er is nu veel meer aandacht voor toegankelijkheid en het gemakkelijk maken voor de hele gemeenschap om deel te nemen aan sociale activiteiten. Omdat openbare ruimten en centra voortdurend op zoek zijn naar manieren om de toegankelijkheid te verbeteren, wordt het voor scootmobielgebruikers steeds makkelijker om die ruimten te bezoeken, net als ieder ander.

Uitgelicht: https://www.fastfuriousscooters.nl/brommobielen/ 

Dankzij het ontwerp van scootmobielen nemen ze veel minder ruimte in beslag en zijn ze wendbaarder wanneer het druk is. Een kleine of opvouwbare scootmobiel kan zeer weinig ruimte innemen terwijl u toch een gevoel van vrijheid heeft.

Breed scala aan functies en modellen

Scootmobielen zijn bedoeld voor mensen die mobiel genoeg zijn om een voertuig te besturen, maar niet in staat zijn om lange afstanden te lopen, hetzij vanwege een handicap of een gezondheidsprobleem. Er is een breed scala aan scootmobielen beschikbaar, van kleine, opvouwbare scootmobielen die kunnen worden gebruikt om thuis en in winkelcentra rond te rijden, tot scootmobielen voor zwaar gebruik die steile heuvels kunnen overwinnen en afstanden tot 50 km kunnen afleggen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *