Blauw frame

Waarom steeds meer ouders een bakfiets kopen

In de Randstad maakten ze al enige tijd geleden hun herintrede maar ook buiten de grote steden zien we nu steeds meer bakfietsen rijden. Een bakfiets kopen is uiteindelijk goedkoper dan een auto. Bovendien is parkeren met de auto duur, als je al een plek kunt vinden. Met een bakfiets heb je altijd plek in de stad en bespaar je ook nog honderden euro’s aan verzekeringen, benzine en andere bijkomende kosten. 

Een bakfiets is een eenmalige uitgave. Kies je voor een elektrische bakfiets dan kun je de motor thuis opladen en bespaar je veel geld aan benzine. Onder de streep bespaar je dus een hoop.

Accessoires kopen

Dit wil je vooraf beslissen

Er zijn zo vreselijk veel soorten bakfietsen te koop dat je zonder vooronderzoek misschien wel de verkeerde keuze maakt. De volgende zaken wil je over nadenken voor je aan de koop begint:

  • welke accessoires heb je nodig?
  • wil je een elektrische bakfiets?
  • wat voor motor moet er in de fiets?
  • welke kleuren en frames vind je mooi?

Als je deze dingen vooraf voor jezelf noteert of onthoudt, wordt de keuze een stuk gemakkelijker te maken. De belangrijkste is misschien wel die van de elektrische motor. Want hoewel je ook een bakfiets zonder motor kunt kopen, kiezen steeds meer mensen voor de elektrische bakfiets. Het maakt de rit iets minder zwaar terwijl je toch nog beweging krijgt. Afhankelijk van hoe lang je rond wil kunnen fietsen, moet je een grote of minder sterke motor hebben.

Dolly bakfiets