Wanneer is een short lease overwegen de moeite waard?

Er is door de jaren heen reeds behoorlijk wat gezegd en geschreven over de short lease. In eerste instantie leek het er dan ook naar uit te zien dat menig aantal mensen en bedrijven er toch een beetje weigerachtig tegenover stonden. Tegenwoordig lijkt dat wantrouwen echter volledig te zijn verdwenen. Steeds meer partijen hebben er dan ook inmiddels voor gekozen om een auto te leasen met behulp van een short lease… en met succes. Bent u eveneens van plan om op deze manier een auto te leasen, maar wilt u graag in eerste instantie te weten komen in welke gevallen dat nu echt de moeite waard is? In die situatie is het zonder meer de moeite waard om rekening te houden met de informatie die op deze pagina is terug te vinden. 

  1. Voor wie is een short lease geschikt?

In eerste instantie zullen veel mensen zich de vraag stellen wanneer een short lease nu echt de beste keuze is. In principe kan dit het geval zijn in heel wat verschillende situaties. In eerste instantie is een short lease bijvoorbeeld veruit de interessantste keuze voor mensen die graag een auto willen leasen, maar dan wel tegen zo flexibel mogelijke voorwaarden. Men wil dus met andere woorden liever niet vast komen te zitten aan een contract welke vele jaren loopt, integendeel. Met een short lease is dat niet het geval. Bij dit type van leasing kunt u er dan ook voor kiezen om de overeenkomst wekelijks of maandelijks op te zeggen. Wanneer dat precies mogelijk is, is steeds afhankelijk van de geldende leasingvoorwaarden. 

Een short lease is eveneens uitermate geschikt voor mensen of bedrijven die snel nood hebben aan een nieuwe auto. We trappen dan ook een open deur in wanneer we zeggen dat het afsluiten van een traditionele leasing vaak gepaard gaat met een zeer lange wachttijd. Dat geldt niet voor een short lease. Bij dit type van leasing is het dan ook zo dat u doorgaans reeds binnen de 24 à 48 uur een auto ter beschikking kunt hebben. Het spreekt voor zich dat ook dit alleen maar mooi meegenomen is. 

  1. Wanneer is een short lease misschien niet de beste keuze?

Een short lease biedt u in de praktijk niet alleen flexibiliteit, maar ook eenvoud en zekerheid. Al deze voordelen zorgen er wel voor dat u ook rekening dient te houden met één potentieel nadeel. Het is namelijk zo dat een short lease in de praktijk jammer genoeg niet de voordeligste optie is, integendeel. Een traditionele leasing is dan ook altijd voordeliger. Daar staat echter wel tegenover dat u aldus rekening dient te houden met een looptijd van ettelijke jaren. Tussentijds de leasing opzeggen is niet mogelijk, tenzij u daarvoor een flinke boete wenst te betalen. Hoe dan ook, is het voor u vooral van belang dat u kunt rekenen op een zo voordelig mogelijke oplossing en bent u niet zozeer op zoek naar flexibele voorwaarden? In dat geval is het zo dat de keuze voor een short lease voor u mogelijks toch niet de beste is.