Wat geef je een trucker cadeau? 4 tips!

truck shop

Als er één beroepsgroep is die getrouwd is met zijn werk, dan is het wel de truckchauffeur. Uren, dagen of soms zelfs weken achter elkaar op de weg, met als enige contact de mede-truckers bij het wegrestaurant. En hoewel het een eenzaam beroep is, zouden velen toch niets anders willen. De vrijheid, geen baas of collega’s die aan je hoofd zeuren: het zijn de voordelen van het leven van de vrachtwagenchauffeur die maar weinigen zouden willen inruilen tegen een andere baan.

De doorsnee truckchauffeur weet dan ook alles van zijn werk. Hij kent alle wegen van Europa, maar kent ook zijn truck door en door. Door de jaren heen bouwt hij zelfs een band op met zijn wagen. Niet zo gek dus dat veel truckchauffeurs het prachtig vinden om van alles te verzamelen voor in hun truck, om er echt hun eigen huisje van te maken. Op hun verjaardag doe je ze dan ook geen groter plezier dan ze een cadeau te geven dat meekan in de cabine. Maar wat? In deze blog geven we je vier tips!

Bezoek een truck shop

En dan bedoelen we een digitale truck shop! Er zijn namelijk speciale webshops waarin je werkelijk alles vindt wat een truckchauffeur maar nodig kan hebben. Van leuke decoratieve hebbedingetjes tot echt praktische gadgets die het leven van de trucker aangenamer maken. Wat dacht je bijvoorbeeld van de volgende ideeën?

Een truckmagnetron

Ja, heus: een truckmagnetron! Want elke dag naar het wegrestaurant, dat is voor geen enkele vrachtwagenchauffeur te betalen. Gelukkig zijn er tegenwoordig magnetronmaaltijden te verkrijgen van een heel behoorlijke kwaliteit. Alleen is het nadeel van een gewone magnetron dat deze nogal kwetsbaar is. Een speciale truckmagnetron is extra robuust en bevat geen losse onderdelen, zoals een roterende glasplaat. Door alle trillingen en het remmen overleven deze het namelijk doorgaans niet. Bestel er eentje met een omvormer, zodat het apparaat via de sigarettenaansteker te gebruiken is.

Op maat gemaakte gordijnen

Het moge duidelijk zijn dat de vrachtwagenchauffeur letterlijk leeft in zijn truck. Hij eet er, gaat er naar bed en wordt er ‘s ochtends wakker. Wat is er dan leuker dan een vrolijk, op maat gemaakt gordijn met een leuke, persoonlijke spreuk of misschien zelfs eentje met een beeltenis van vrouw en kinderen erop? Zo zijn zijn geliefden alsnog altijd bij hem, iets waar iedere trucker blij van wordt!

Muziek voor in de truck

Tot slot is een leuke cd natuurlijk altijd een goed idee. Welke trucker houdt er immers niet van muziek? En dan hoeft het heus niet het zoveelste verzamelalbum van Henk Wijngaard te zijn. Ga bijvoorbeeld eens langs bij een kringloopzaak of bezoek een platenwinkel. Daar vind je vaak prachtige Amerikaanse trucker-cd’s, die iedere chauffeur maar wat graag uit zijn speakers laat knallen!