auto delen

Wat is een deelauto en is het iets voor jou?

Wil je autorijden, dan wordt het heel vanzelfsprekend gevonden dat je een auto koopt. Maar dat hoeft niet altijd. Door bedrijven als Stapp.in hoef je niet een auto te bezitten om makkelijk toegang te hebben tot een auto. Je kan namelijk gewoon een auto delen! Zo betaal je niet voor alle tijd dat je auto stilstaat als je er een koopt. Klinkt dat als iets voor jou? Lees dan hieronder meer over de voor- en nadelen van een deelauto.

Een deelauto is vaak goedkoper

Door te kiezen voor een deelauto ben je in veel gevallen goedkoper uit dan als je een auto moet kopen. Koop je een auto, dan zijn namelijk alle kosten van het autorijden voor jou. Denk daarbij aan het onderhoud van de auto, een volle tank en de verzekering. Maar vergeet ook niet de kosten om te parkeren – dat is vooral duur als je in de stad woont. Deel je een auto, dan deel je ook al deze kosten. En je betaalt alleen voor wanneer je met de auto rijdt. Vooral als je weet dat je maar een enkele keer de auto gebruikt, kun je jezelf honderden euro’s besparen.

Kies je soort auto

Deel je een auto dan heb je veel meer keus in wat voor auto je wilt rijden. Voor even boodschappen doen wil je waarschijnlijk een andere auto dan voor een dag weg met het hele gezin. Een groot voordeel van een deelauto is dan ook dat je je auto altijd af kan stemmen op je behoeften. Je zit dan niet meer vast aan één auto. Je kan dus ook kiezen om eens in een luxere auto te rijden, of een makkelijke kleine auto om door de stad te rijden. Er is wel één nadeel aan niet een vaste auto hebben: het kan zijn dat je favoriet van dat moment niet beschikbaar is als je vijf minuten van tevoren bedenkt dat je even de auto wilt pakken.

Een beter milieu met een deelauto

Ben jij een natuurvriend? Dan zul jij zeker een voorstander worden van de deelauto. Het is namelijk zo dat mensen met een deelauto minder vaak de auto pakken dan mensen die een auto bezitten. En minder uren en auto’s op de weg is natuurlijk beter voor het milieu! Ben jij al overtuigd van de voordelen van een deelauto?