Welke soorten auto’s zijn er?

Dodge Ram

Het blijft een lastige keuze; de keuze voor een nieuwe of tweedehands auto. Kies je voor een (goedkope) gezinsauto of ga je voor die stoere, sportieve sportwagen? Er wordt in advertenties vaak gesproken over verschillende carrosserie modellen. Wat wat houdt dit precies in? En welke carrosserie modellen zijn er? Wij leggen het uit in deze blog!

Pick-up truck

De pick-up truck zal je niet veel zien in Nederland, maar vooral in Amerika. De pick-up truck heeft een stoere en robuuste uitstraling en is ideaal voor om grote voorwerpen te vervoeren. De meest populaire merken in Nederland zijn Ford, Chevrolet en Dodge Ram.

Sedan

Een van de meest populaire en bekendste modellen is de sedan. Een sedan heeft over het algemeen vier deuren en een kofferbak. De Sedan is de ideale auto voor iedereen die toch een grote gezinsauto wil hebben, maar een stationwagen te groot vindt.

Stationwagen

De stationwagen is niet meer dan een verlengd model. Dit geeft, vooral voor gezinnen, de benodigde ruimte. Hierdoor is het mogelijk om gemakkelijk veel spullen mee te nemen, waaronder een kinderwagen. Ook handig voor vakanties bijvoorbeeld. Veel bekende merken geven een eigen benaming aan de stationwagen. Zo heeft Renault de ‘Estate’, de Peugeot heeft de ‘SW’ en de BMW heeft de ‘Touring’.

Hatchback

Het meest voorkomende model is de hatchback. Dit model heeft eigenlijk geen echte kofferbak. De hatchback is er in twee varianten, de 3-deurs en de 5-deurs. Het verschil met de Sedan zit hem in de achterklep. De hatchback heeft geen ‘kont’. De meest bekende voorbeelden van een hatchback zijn de Volkswagen Golf en de Peugeot 208.

Coupé & Cabriolet

Dit is veelal een sportieve auto met of zonder verwijderbaar dak. Deze auto heeft vaak plek voor twee personen en heeft nauwelijks bagageruimte. Dit heeft namelijk te maken met het dak dat weggeklapt kan worden.

MPV

MPV staat voor Multi Purpose Vehicle; vrij vertaald een auto voor meerdere doeleinden. Een MPV is een grote auto die meestal plek biedt aan 7-9 personen. De meest bekende MPV’s zijn de Chrysler en de Renault Scenic. Bovenstaand lijstje geeft jou een goed idee van de meest voorkomende carrosserie modellen in advertenties. Natuurlijk zijn dit niet de enige. We zien een trend in de verkoop van bestelwagens en SUV’s. Ook bieden steeds meer merken de Cross-over aan, wat een kruising is tussen verschillende carrosserie modellen.

De specialist inschakelen

Een auto, nieuw of tweedehands, kopen is niet lastig. Er zijn honderden aanbieders op de markt, waardoor je gemakkelijk aan een auto kan komen. Het is verstandig om voor de minder bekende carrosserie vormen een specialist in te schakelen. Wil jij bijvoorbeeld een Dodge Ram aanschaffen? Dan is het goed om contact op te nemen met Selles Auto’s. Zij zijn specialist in de verkoop van nieuwe en tweedehands Dodge Rams.