Wereldwijd zijn er miljoenen mensen die zich bezighouden met carstyling

Auto’s zijn voor veel mensen een vervoersmiddel en vooral handig omdat ze erg praktisch zijn, maar er zijn wereldwijd ook miljoenen mensen die de auto als een hobby zien en zich dagelijks vermaken met het sleutelen en het stylen van hun auto, om deze zo hard mogelijk te laten lopen en er ook zo goed mogelijk uit te laten zien. 

Deze wereld van de carstyling en cartuning is ontzettend groot en vooral online zeer sterk vertegenwoordigd op verschillende fora en internetsites. De films uit The Fast and The Furious series hebben dit fenomeen nog verder in de lift gezet en carstyling en -tuning gemaakt tot was het vandaag is. Door het hele land vinden regelmatig georganiseerde en informele meetings plaats, waarbij hobbyisten en eigenaren van getunede auto’s bij elkaar komen om te praten over hun passie en hobby.

Cartuning en carstyling zijn niet altijd hetzelfde

Vaak worden cartuning en carstyling in een adem genoemd en door elkaar heen gebruikt, maar er zit wel degelijk een verschil tussen deze twee begrippen. Cartuning is er vooral op gericht om de prestaties van de auto te verbeteren, door deze harder te laten rijden na aanpassingen of om ervoor te zorgen dat de auto nog sneller accelereert en de motor een mooi geluid produceert. Carstyling daarentegen heeft in de regel minder te maken met de prestaties van de auto, maar des te meer met de looks en de uitstraling. 

Een sportstuur en -stoelen of bijvoorbeeld neonlichten onder de auto en een verlaagde bumper vallen binnen de categorie carstyling. Er zijn ook zaken die op zowel de prestaties als de looks van invloed zijn, hierbij valt bijvoorbeeld te denken aan een spoiler of rear bar op de auto. De spoiler beïnvloedt de looks, maar ook de aerodynamica van de auto en heeft dus ook invloed op de prestaties.

Online auto-onderdelen bestellen voor carstyling is een stuk goedkoper dan voorheen

Tegenwoordig is het voor een stuk meer mensen mogelijk om zich bezig te houden met cartuning en carstyling, omdat dit in de loop der jaren aanzienlijk laagdrempeliger is geworden. De grootste reden hiervan, is de toename van het aantal webshops met betrekking tot verschillende onderdelen die online besteld kunnen worden. 

Vroeger was er minder keus tussen het aantal aanbieders en was het ook relatief duur om specifieke onderdelen te importeren. De meeste onderdelen met betrekking tot carstyling komen uit Azië. Door de toegenomen interesse en de verbeterede infrastructuur op het gebied van online retail, is het nu ook aanzienlijk goedkoper om je auto-onderdelen online te bestellen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *